Blogi pakub teile lühikesi abistavaid jutte põrandast. Skrolli allapoole, et leida sind huvitav teema!

Põranda hooldus

Puidust põranda hooldus on oluline, et säilitada selle ilu ja vastupidavus. Õige hooldus aitab ennetada kahjustusi, säilitada põranda loomulikku läiget ja pikendada selle eluiga. Siin on mõned peamised nõuanded puidust põranda hoolduseks:

1. Regulaarne puhastamine

  • Pühkimine ja tolmuimejaga puhastamine: Tolm ja mustus võivad aja jooksul kriimustada põranda pinda. Kasuta pehmete harjastega harja või põrandale sobivat tolmuimeja otsikut.
  • Märg pühkimine: Kasuta niisket, mitte liiga märga lappi või moppi. Liigne vesi võib kahjustada puitu ja põhjustada paisumist.

2. Plekkide ja kahjustuste ennetamine

  • Mööbli all pehmendused: Mööbli jalgade alla paigaldatud pehmendused vähendavad kriimustuste ohtu.
  • Uksematid ja vaibad: Aseta sissepääsude juurde matid, et vältida väljast toodud mustuse ja liiva sattumist põrandale.
  • Väldi karmide jalanõudega kõndimist: Terava kontsaga kingad ja mustusega jalatsid võivad põranda pinda kahjustada.

3. Põranda viimistlemine ja kaitse

  • Lakkimine: Lakitud põrandaid tuleb hooldada lakikihi taastamisega. Kui lakikiht hakkab kuluma, tuleks põrand uuesti lihvida ja üle lakkida, et säilitada selle kaitsev omadus.
  • Õlitamine: Õlitatud põrandad vajavad regulaarselt uuesti õlitamist. Õlitamine aitab puitu kaitsta kuivamise ja pragunemise eest. Olemas on spetsiaalsed hoolduseks mõeldud õlivahad. Õige tulemuse saamiseks kutsu spetsialist.
  • Vaha kasutamine: Vahatatud põrandatele tuleb perioodiliselt lisada uus vahakiht, et kaitsta pinda kriimustuste ja niiskuse eest. Küllap mäletate parketile kaabitud küünlavaha!  Nüüdsel ajal on saadaval spetsiaalsed hoolduseks mõeldud õlivahad. Parima tulemuse saamiseks kutsu spetsialist.

PÕRANDA UUENDAMINE 

  1. Sept 24

Põrand täis kriime ja näha olev vaikne narmastumine häirib iga sammu? Kui teie põrand hakkab kuluma ja vajab hädasti uuendamist, siis on  põrandakatete hooldus teie lahendus. Põrandakatete lihvimine on tõhus viis anda oma vanale või kahjustatud põrandale uus elu ning luua koduses õhkkonnas värske ja puhas ilme. Teinekord piisab ka lihtsamast hooldusest.

Põranda uus väljanägemine

Meie professionaalsed põrandauuendmise teenused pakuvad teile mitmeid eeliseid. Alustades põhjalikust ja võimalikult tolmuvabast lihvimisest, mille tulemusena eemaldatakse kriimud, plekid ja ebakorrapärasused, ja lõpetades kvaliteetse viimistlusega, mis kaitseb teie põrandat ja pikendab selle eluiga. Meie spetsialistid kasutavad kaasaegseid seadmeid ja tehnikaid, et tagada, et teie põrand saavutab parima võimaliku väljanägemise ja vastupidavuse.
Erinevad põrandatüübid nõuavad erinevaid lihvimistehnikaid, et saavutada parimad tulemused. Puitpõrandad on üks levinumaid põrandatüüpe, mida saab lihvida. Puitpõranda lihvimisel tuleb arvestada puidu liigiga ja sellega, kas põrandal on juba olemas viimistluskiht või mitte ning milline see on

Õige lihvimistehnika valimine erinevate põrandatüüpide jaoks

Põranda lihvimiseks on vaja spetsiaalseid seadmeid ja tööriistu, mis võimaldavad teil saavutada parima võimaliku tulemuse. Üks olulisemaid tööriistu on lihvimismasin, mis võimaldab teil eemaldada põrandalt kriimud, plekid ja ebatasasused. Masinaid läheb kokkuvõttes vaja erinevaid, nii üldpinna kui äärte ja nurkade töötlemiseks. Samuti on vaja erineva jämedusega lihvimispaberit, et saaksite põranda järk-järgult siledaks lihvida.

Lisaks lihvimismasinaile ja lihvimispaberile on vaja ka tolmuimejat, et eemaldada lihvimise käigus tekkiv tolm. Tolmuimeja aitab tagada, et põranda lihvimise protsess oleks puhas ja tolmu- ning prahivaba. Samuti on oluline kasutada õigeid kaitsevahendeid, et kaitsta end tolmu ja müra eest.

Põranda lihvimisel on oluline kasutada õigeid seadmeid ja tööriistu ning järgida ohutusjuhiseid, et saavutada parimad tulemused ja tagada enda turvalisus.

Põranda professionaalne hooldus

Hooldusel tuleb samuti järgida spetsiifilisi tehnikaid ja kasutada sobivaid tööriistu. Hoolduse käigus puhastatakse põrand spetsiaalse puhastusvahendiga (näiteks Synteko Soap) ja kaetakse hooldusõli- või lakihooldusvahendiga (näiteks Osmo).  Hooldus on tõhus viis anda oma vanale või kahjustatud põrandale uus elu ning luua koduses õhkkonnas värske ja puhas ilme. Ja mis peamine – tolmuvabalt, ilma suurt mööblit liigutamata ja soodsalt

Kokkuvõtteks

Professionaalse viimistluse saavutamiseks on oluline järgida mõningaid olulisi nõuandeid. Esiteks on oluline põrand korralikult ette valmistada. See hõlmab põranda puhastamist, ebatasasuste eemaldamist ja vajadusel parandamist ning viimistluskihi eemaldamist.

Samuti on oluline järgida õiget lihvimistehnikat, liikudes ühtlase kiirusega ja vältides liiga suurt survet. Liiga suur surve võib põhjustada põranda kahjustusi ja ebaühtlast lihvimist.

Lõpuks on oluline valida õige viimistluskiht, mis vastab teie vajadustele ja eelistustele. Viimistluskihi valikul tuleb arvestada põranda tüübi, kasutuskoha ja eeldatava koormusega.

Olenemata sellest, kas soovite uuendada oma kodu või korteri põrandaid või värskendada äripinna välimust, pakume teile kvaliteetset ja usaldusväärset põranda uuendusteenust. Võtke meiega ühendust juba täna ning laske meie ekspertidel muuta teie põrand taas säravaks ja pilkupüüdvaks!

Kass mõnusal põrandal

KORRAS PÕRAND TEEB ELU MÕNUSAKS

2.sept 23

Väga oluline on, et igapäevasel puhastusel kasutatakse just sellele põrandatele sobivaid puhastusvahendeid.

Õlitatud põrandate puhul tuleb teostada ka hooldusõlitust. Hoolduse sagedus sõltub mitmetest teguritest: milline on põranda kasutuskoormus, kas põrandal käiakse sise- või välisjalatsitega või kuidas on õnnestunud põranda õlitus. Õlitatud puitpõranda viimistlust saab mis tahes ajal uuendada ilma, et vana viimistluskihti oleks vaja maha lihvida. See on suur eelis lakitud puitpindade ees. Õlitatud põrandate puhul ei tohi kasutada universaalset üldpuhastus- või nõudepesuvahendit. Sellega võid osa õlikihist maha pesta ja vähendada põranda viimistluskihi tugevust ning mustus pääseb põrandasse. Niisket puhastust ei tohiks ette võtta tihedamini kui kord nädalas.

Lakiga kaetud põrandad on samuti vastupidavad. Vaatamata sellele tuleb ka neid põrandaid puhastada ja hooldada. Lakitud põrandate igapäevaseks hoolduseks tasub valida selleks sobilik spetsiaalne puhastus- ja värskendusvahend (värskenduseks näiteks Synteko Newshine). Head nõu vahendite kohta saate, kui küsite seda põrandahoolduse ajal meistrilt.

Parim võimalus pikendada lakikihi eluiga on seda aegajalt värskendada õige hooldusvahendiga. Reegliks olgu: kui on näha juba kulumise jälgi ei tasu enam hooldusega oodata.

Ning – olgu põrand lakitud või õlitatud, pühkige õuest tulles jalatsid porimatil puhtaks!
Kui tarvis – Põrandameistrid aitavad põranda korda saada.

Puhkus terrassil

PÕRAND. UUS VÕI HÄSTI HOOLDATUD VANA?

3.märts 23

Nii uue kui vana korteri omanik jõuab lõpuks arutluskäiguni – Põrand vaja ilusaks saada. Kas teha uus või kohendada vana.
Vastus sõltub iga kord just sellest põrandast, mille üle mõtteid mõlgutate.

Kui põrand on tasane, ilma aukudeta ja ei kõigu, siis on kindlasti mõtet kõigepealt hooldust, see tähendab masinpesu ja hooldusõlitust kaaluda. Lakitud või õlitatud põranda puhul on hooldus kõige kiirem ja soodsam viis ruumile uue ja värske näo andmiseks. Nüüdsel ajal on olemas spetsiaalsed vahendid põrandate värskendamiseks ning kuna neid on palju, tasub nõu ja abi küsida põrandameistritelt. Kõigele lisaks ei tekita hooldus tolmu ja pole vaja suuremat sorti mööblitransporti. Vastupidi – tuba saab kiirelt puhas ja tervislik.
Keerulisem lugu, kui (puit)põrandat tuleb lihvida. Lakitud põranda puhul tuleb hea tulemuse saamiseks reeglina kogu ruumi põrand üle lihvida ning seejärel uuesti viimistleda. Kogemused on näidanud, et olgu kuitahes kaasaegsed masinad, mingi kogus tolmu tuleb lihvimise ajal ikka. Kuid töö lõppedes on põrand jälle justkui uus.

 

VÄRSKELT ÕLITATUD PÕRANDA NÕUANDED

31.juuli 23

Meile tulnud küsimustele on  vastused, milles on mitu põhiteadmist:

VÄRSKELT õlitatud põranda puhul soovitame järgida selliseid juhtnööre:
1. Vältige vee sattumist värskelt õlitatud pinnale. Kui see juhtub, kuivatage veekahjustus kiirelt. Edaspidises kasutuses soovitame koristades piirduda vähese niiskusega ja teie põrand püsib kaua ilus.
2. Võimaluse korral tooge mööbel sisse mitte enne, kui paar päeva peale põranda uuendamist – nii väldite jälgi ja põrand püsib kauem kaunis. Soovitame vältida raskete mööbliesemete põrandal lohistamist.
3.Esimese kuu jooksul peale värskendust vältige kodupõranda rasket koormust – põrand püsib.
4. Hooldusõlitus hoiab põranda ilusa ja vähendab teie kulu ja vaeva.

 

KEVAD 2022

15.märts 22

Põrandad selle aasta kevadel.

Põrandad tahavad tegemist ka ajal kui keegi kuskil relvi täristab. Oleme kaastundlikud kõigi vastu, kes viisil või teisel selle jamaga kokku peavad puutuma. Meie panuseks on oma asja väga hästi edasi teha!

 

1 PILT ON PAREM KUI 1000 SÕNA

  1. märts 21
Säästame Teid ja Teie aega!

Teie paremaks abistamiseks teeme ettepaneku, et koos põranda probleemi kirjeldusega võiksite saata ka mõne foto põrandast. Fotod aitavad saada parimat ülevaadet, teha täpsemaid pakkumisi ja hoiavad kokku nii teie kui meie aega.
Vähem kontakte = vähem nakatumisriske!

 

 

MEIE KAUDU LEIATE KA SOBIVA PARKETI.

  1. jaan 21
Alates sellest aastast leiate meie kaudu ka sobiva põrandakatte.

Põranda juurde kuuluvad kindlasti ka kõik vajalikud tarvikud – alusmatt, liistud, kruvid ja liim, kui vaja. Soovi korral leiame ka aluspõranda tegijad – ka valatud põrand (vajadusel soojustuse ja/või küttega) ning puitkarkass saab kenasti tehtud. Kuna sel puhul on tegemist alltöövõtuga, peame need tegemised eraldi kokku leppima.
Kõik parima võimaliku hinna ja kvaliteediga!

 

TÖÖTAME TÄIE HOOGA

  1. juuli 20

Kuidas küll tahaks puhata kuid tööde järjekord muudkui kasvab.

Praegu on fookuses kultuuri- ja haridusasutused, kelle puidust põrandad vajavad uuendamist. Sinna lisaks võtame loomulikult töid ka büroodes, korterites ja majades. Paljudele ju tundub, et just suvel on parim aeg remondiks. Kes kasutab võimalust puhkuse ajal remonti teha, kes suvekodus olemist.
Neile, kes suveks töid planeerida ei jõua, on meil lohutav teade – ka muul ajal on vägagi võimalik põrand korda saada!

 

PARKETTPÕRANDA HOOLDUS TALVEL

27.veebr 19

Põrandate hooldus talvel – hea mõte!

Põrandate hooldusõlitus talvel on hea mõte mitmel põhjusel:
Esiteks – järjekorrad on märksa lühemad kui teistel aastaaegadel ja hoolduse tegemiseks saab valida endale sobivaima aja.
Teiseks – Põranda hooldus on nn katusealune töö, mida saab teha ka talvel väga hästi.
Kolmandaks – just talvisel kütteperioodil on põrand kõige kuivem ja võtab rohkem hooldusõli sisse. See aga on põranda kestvusele parim garantii!
Põhjuseid on veel palju, tuleb ainult küsida.

Kutsu Põrandameistrid ja küsi!

 

PÕRAND TALVEL

  1. jaan 19
Põrand talvel korda – see on imelihtne.

Talv on sisetööde aeg. Ka hea põranda saab talvel. Kui põrand juba olemas, kuid vajaks uuendamist, võib mõelda hooldusele. Ilusa puitmaterjalist põranda saab, kui see masinpesuga puhastada ja siis hooldusõli- või lakiuuendajaga (sõltuvalt Teie põranda viimistlusmaterjalist) katta.
Peale hooldust tuleb taas välja põranda esialgne ilu ja ka koristada on lihtsam.
Lisaks esteetikale on ka praktiline väärtus – põrand on puhas.Nagu uus.
Küsige Põrandameistritelt.

 

PÕRANDA ÕLITAMINE

  1. juuli 18

NB! Kasutatud kettad, tekstiilid ja töövahendid tuleb panna kohe peale töö lõpetamist vähemalt 16 tunniks veega täidetud anumasse ja seejärel hävitada.

Õlitatud puitpõrand tekitab mõnusalt hea tunde ning näitab puidu  ilu. Õli imendub puidu sisse, parandab selle värvi ja läiget. Puidu pind muutub ülimalt vastupidavaks ning seepärast sobivad õlitatud põrandad hästi ka suure käimiskoormusega ruumidesse. Õigesti hooldatuna muutub õliga töödeldud põrand aasta-aastalt üha kulumiskindlamaks ja kaunimaks ning teil ei ole enam kunagi vaja oma põrandat uuesti kuni aluspuiduni puhtaks lihvida.

 

PÕRANDAÕLI

  1. mai 17
Valik – milline neist?

Turul on kümneid erinevaid põrandaõlisid, kõik miskipoolest head. Kas oskate endale sobiva valida? Ja tooni?

 

Rusikareegel ütleb, et vana põranda restaureerimisel toonimine head tulemust ei pruugi anda. Kindlasti tuleks enne tegemist nõu pidada profiga. Nii garanteerite parima võimaliku tulemuse,

Kindlaim viis on kasutada naturaalset, toonimata õli, sest see imendub puitu kõige paremini ja ka hilisem hooldamine on lihtsam. Õlivaha võib soovi korral hiljem peale kanda.

Mõned hea kvaliteedi – hinnasuhtega õlid: Timberex, Synteko, Bona.

Õlivahadest OSMO või Saicos- Need värvitud, poolmatt või matid viimistlusvahendid sobivad kõikidele puitpõrandatele. Võib kasutada ka kork ja terrakota, kivi või muude glasuurimata kivipindade õlitamiseks. Sobib ka mööbli ja töötasapindade õlitamiseks. Töödeldud pind jääb eriliselt tugev ja vastupidav, vett- ja mustust hülgav. Pind talub veini, õlle, koola, kohvi, tee, mahla, piima ja muude vedelike plekke. Mustuse saab eemaldada jäljetult. Renoveerimine, isegi osaliselt, on lihtne. Lihtsalt puhasta ja töötle pind uuesti õliga, Ei ole vaja lihvida ega vana õlivaha eemaldada.

 

KOOLIDELE, LASTEASUTUSTELE JA KULTUURIASUTUSTELE

7.märts 16

Traditsioonilised soodustused

Igal aastal, kevad- ja suveperioodil pakume koolidele, laste- ja kultuuriasutustele soodsaid võimalusi oma ruumide põrandate uuendamiseks ja värskendamiseks. Kõik sõltub alati konkreetsest põrandast, niisiis tasub alati küsida!

Hindame põranda seisukorda ja teeme teiega koostööd, et saada parim võimalik tulemus!

 

 

HUBANE JA KAUAKESTEV PUIT

  1. nov 15
Puidu vaieldamatuteks eelisteks on naturaalsus ja kauakestvus.

Jala all tundub puit kindlasti pehmem ja soojem kui ükski muu materjal. Kuivõrd vastupidav üks põrand aga tegelikult on, taandub konkreetsele materjalile ning sellele, mida sel pinnal tehakse ja kes seal peal hiljem igapäevaselt käima hakkavad. Kui tegemist on külaliste jaoks mõeldud eluruumidega, kus võib ka jalanõudega käia, soovitatakse kulumisjälgede vältimiseks eelistada puidust veidi tugevamat ja vastupidavamat laminaati.

Arvestama peab ka koduloomadega. Kui majas on ikka umbes 50 kilo kaaluv koer, siis ei saa läbi ilma küünejälgedeta puitpinnal.

Kui puitpõrand on lõppviimistletud, pole selle hooldamine sugugi raskem kui näiteks PVC-materjalist või laminaadist põranda puhul. Puit on täpselt nii vastu­pidav, kui on tema omadused looduses kasvades. Seega kõik, mis on puidust tugevam, jätab sellele jälje.

http://www.aripaev.ee/teemaleht/2015/06/04/naturaalsed-porandad-trendijoonel

 

POPULAARSEMAD MATERJALID PÕRANDA TÖÖTLEMISEL

  1. mai 13

Lakk BONA NOVIA poolläikiv

Kodu ja ka kontorikasutuseks sobib see ühekomponentne lakk suurepäraselt. Polüuretaan-akrülaat veebaasiline lakk, mis on mõeldud keskmise ja suure koormusega kodupindadel asuvate puitpõrandate viimistlemiseks. Bona Novia sobib kasutamiseks kõikide Bona veebaasiliste kruntlakkidega, kuid seda võib kanda ka otse paljale puidule. Toob esile puidu sooja kuma. Kuivab kiiresti. Bona Novia kannab EL Ecolabel (Mahemärk) märgistust. Lakk vajab vahelihvi.

 

PÕRANDATE VASTUPIDAVUSE JA HEA VÄLIMUSE TAGAMINE

  1. okt 12

Puhasta regulaarselt!

Põrandate vastupidavuse ja hea välimuse tagamiseks tuleks neid regulaarselt ja õigesti puhastada. Tarvilik on jälgida puhastusvahendite juhiseid –  neid üle doseerides ei pruugi pesemine olla tulemuslikum.

 

Puitpõrand

Nii lakitud kui ka õlitatud põrandatele sobivad HG Parquet Daily Cleaneri või Kiilto Parba puhastusvahendid, mis vähendavad edasise mustuse kinnitumist. Õlitatud põranda pesemisel tuleb vältida liigse vee kasutamist.

Lakitud põranda läike ühtlustamiseks võib põrandapinda vahatada. Õlitatud põrandate puhul on oluline sage õlitamine (vastavalt kasutustihedusele), et vältida põranda kuivamist.

Allikas: K-Rauta

VEE- JA MUUD PLEKID, KODULOOMAKARVAD JNE?

  1. apr 12

Mis õlitatud põrandat ohustavad?

Õlitatud põrand ei sobi kõige paremini väga niiskesse kohta, kus kokkupuude veega on igapäevane – näiteks välisukse juurde, koridori, trepihalli või kööki.

Pikalt seisnud vesi, vein, liivaterad ja kõikvõimalikud kemikaalid jätavad õlitatud pinnale jäljed, mida on hiljem üsna raske eemaldada. Siiski saab jälgedest lahti, kui neid õhukese liivapaberiga (120-150) õrnalt puhastada ja hiljem hooldusõliga katta. Ettevaatlik tuleb olla toonitud põrandatega, täpselt samasugust tooni võib olla väga keeruline saavutada.

Koduloomakarvad, suled jm selline, mida saab kuivalt ära pühkida, on aga täiesti kahjutud. Ka koeraküünte jäljed on õlitatud põrandal hoopis vähem silmatorkavad kui lakitud põrandal.

 

NÕUANNE PARKETI HOOLDAMISEKS

3.apr 12

Kuidas saada põrand särama hooldusõlitusega.

Puitpõrandat ei ole vaja hooldusõlituseks lihvida. Suuremaid plekke võib vajadusel lihvkäsnaga töödelda. Pinna välimuse ühtluse tagamiseks oleks siiski mõtekas kogu ruumi põrand, eriti kui on tegemist esindusruumiga, nagu saalid, vastuvõturuumid, korralikult masinpesuga puhtaks pesta ja alles seejärel hooldusõliga katta. Iga hooldusõlitamine tugevdab puitu, suletud puidupooridesse ei pääse niiskus ega mustus. Hooldusõlitamist saab läbi viia ka ainult kulunud kohtadel (näiteks käiguteed). Põrandate hoolduseks kasuta hooldusaõli. Hooldusõlitamist on vaja teha siis, kui põrand on tuhmunud. Peale hooldusõlitust muutub põrand taas siidiselt läikivaks ja ühtlaseks.

Eluruumide põrand vajab hooldusõlitamist kord aastas. Ühiskondlike ruumide põrandate hooldust on vaja teha vastavalt kulumisele, eldatavalt iga 3-4 kuu järel. Õlitatud puit muutub hooldusõlitamise käigus järjest tugevamaks, vajades juba paari aasta pärast märksa vähem hoolt kui alguses.

Scroll to Top