Parkettpõrandad

Parkett võib olla ruumi kauneim osa.

Laudparketi eeliseks on nn “klikk”ühendused (lihtne paigaldus) ja korralik tehaseviimistlus. Levinumad on ühe- ja kolmelipilised parkettpõrandad. Teiseks laudparketi eeliseks on soodsam hind võrreldes lippparketiga.

Laudparkett
Pääskülas

Lippparkett on nn “Mõisaparkett” ja selle ehitus on laudparketist aeganõudvam ja ka kallim.

Lippparkett

Parkettpõrandad on elegantne ja ajatu valik, mis lisab igasse ruumi soojust ja stiili. Neid valmistatakse puidust, mis muudab parketi vastupidavaks ning samas loomulikuks. Parkett on saadaval erinevates puiduliikides, sealhulgas tamm, kask ja sarapuu, igaühel oma ainulaadne tekstuur ja värvitoon.

Parkettpõrandate hooldamine on oluline, et säilitada nende ilu ja pikendada nende eluiga. Regulaarne tolmu pühkimine ja niiske mopiga puhastamine aitavad vältida mustuse ja liiva kogunemist, mis võivad kriimustada pinda. Aeg-ajalt on soovitatav kasutada spetsiaalseid parketipuhastusvahendeid, mis on mõeldud puidule, et vältida kahjustusi.

Pikema eluea tagamiseks tuleks parkettpõrandat kaitsta ka liigse niiskuse ja otsese päikesevalguse eest. Soovitatav on kasutada vaipade ja põrandamatte kohti, kus tihti käiakse, et vältida kulumist. Samuti on hea mõte kasutada mööblijalgade all kaitsepatju, et vähendada kriimustuste riski.

Parkettpõrandad ei ole mitte ainult funktsionaalsed, vaid ka esteetilised, andes igale ruumile sooja ja kutsuva ilme. Nende mitmekülgsus ja loomulik ilu muudavad nad ideaalseks valikuks igasse koju.

Scroll to Top